bands/projects

Simon Westman Trio

Simon Westman Trio har spelat ihop sedan 2010, de har framträtt på jazzklubbar i Göteborg och lovordats för sitt sound och sitt samspel. Medlemmarna i trion är var för sig starka röster på den svenska jazzscenen. Simon har spelat och samarbetat med bland andra Bohuslän Big Band, Yasuhito Mori Scandinavian Connection, Lasse Lindgren Big Band, Svante Thuresson, Magnus Lindgren, Lina Nyberg och Samuel Ljungblahd.

Magnus Bergström är ständigt aktuell som basist i flera grupper, bland andra Christian Jormin Trio, Mikael Godée Eve Beuvens Group, Peter Danemo Lighthouse, TH Trio, Johan Björklund Dynamic Flavours.

 

Trummisen Magnus Gran har varit med länge i gemet, på hans meritlista över musiker han spelat med finner vi bland andra Kenny Garrett, John Taylor, Kenny Wheeler, Monica Zetterlund, Svante Thuresson, Putte Wickman, Lina Nyberg, Anders Persson trio och Tommy Körberg.

 

Trion kallade sig i början för MMS Trio, musiken de spelade var en mix av amerikanska jazzstandards, europeisk “ECM-jazz” och nordisk visa. Men i maj 2019 började Simon komponera originalmusik för trion, efter att ha fått tummen ur (tack vare vännen och kollegan Alexander Lövmark) och bokat tid för inspelning i Nilento Studio. Debutalbumet “Stay a while” spelades in i januari 2020, och i slutet av maj släpps den på Prophone Records (Naxos)

 

Stay tuned!

Simon Westman - Piano

Magnus Bergström - Bas

Magnus Gran - Trummor

Aglaia

Jazz-sextetten Aglaia från Göteborg drivs av bandledaren Johan Örtlund. Sextetten har hunnit spela in två album sedan den startades 2016. Musiken, som skrivs av Örtlund, kan beskrivas som färgstark, nyansrik jazz med influenser från folkmusik, kyrkomusik och samtida konstmusik. Aglaia har spelat på en mängd scener och ett tredje album är planerat inom en snar framtid.

"Bandledaren och tillika basisten Johan Örtlunds kompositioner andas samma luft som

den bästa europeiska jazzen från 1970 och 80-talen med några stänk amerikansk jazz"

- Lira Musikmagasin

 

"Örtlund har en fin känsla för att hitta spelbara melodier som lätt fastnar i musikminnet"

- Orkesterjournalen

 

"Göteborgssextettens egenproducerade debutplatta sitter som en smäck"

- Orkesterjournalen

Johan Örtlund - Kontrabas, kompositioner

Anna Lundqvist - Sång

Erik Nordström - Tenorsaxofon

Simon Westman - Piano

Per Ödberg - Gitarr

Andreas Erehed - Trummor

Alexander Lövmark & The perfect storm band

Den svenske jazzsångaren Alexander Lövmark hör till en av europas främsta. Alexander vann den prestigefyllda jazzvokalist-tävlingen i Montreux 2017, och när han året därpå släppte sitt debutalbum vintern 2018 lossnade det ordentligt. Alexanders band framträdde på Montreux Jazzfestival i Schweiz sommaren 2018, hösten 2019 är bandet aktuellt på flera av landets jazzklubbar.   

”You know it’s going to be a good evening when the relatively-unknown opening act of the Montreux Jazz Club is one of the best new jazz voices you’ve heard all year” 

– The Prickle (Live in concert 2018)

Alexander Lövmark - Sång

Simon Westman - Piano

Per-Oscar Nilsson - Gitarr

Viktor Skokic - Kontrabas

Olle Dernevik - Trummor

Anders Boson Jazz Ensemble

Anders Boson har sedan releasen av det kritikerrosade debutalbum ”Don´t let me go” mutat in en alldeles egen plats på den svenska musikscenen - med vemodiga poplåtar, sin innerliga sång och sordinerade trumpet har han rört sig obehindrat mellan olika genrer - fram till nu med en stadig grund i den Göteborgska pop&soul myllan.

Genom det nystartade projekt "Anders Boson Jazz Ensemble" fortsätter Anders Boson att utmana och utforska sig själv som musiker, låtskrivare och arrangör - nu med jazzmusiken i centrum. På sin resa har han tagit med sig en kvintett av Göteborgs hetaste unga jazzmusiker.

Skiva planeras släppas till våren 2019.

 

Skrivet om Anders Boson

 

"Han är en lysande sångare, med en rak, ljus stämma som utan ansträngning rör sig mellan ballad och soul"

 

”..man behöver bara höra några takter för att förstå att svensk popmusik har fått en ny helt unik röst……melankonisk, mjuk och blottad på ett sätt som manliga sångare sällan vågar vara” - Dagens nyheter

 

”..hans glimrande sångröst går direkt från innerörat till lyssnarens hjärta” - Värmlands folkblad

 

"...jag känner mig omfamnad av musiken, av den fantastiska rösten. Ömt kramad, rent av älskad. Anders Boson kommer nära, nära, han sjunger om kärlek på ett sätt så innerligt att jag kapitulerar totalt" - Kristianstadbladet

Skivor
Don´t let me go (2010)
New Beginnings (2016)

GRUPPMEDLEMMAR:

 

Anders Boson Jazz Ensemble

Anders Boson - sång trumpet
Simon Westman - Piano
Olli Rantala - kontrabas
Michael Edlund - Trummor
Jacob Sollerman - trombon
Axel Mårdsjö - saxofon

Henrik Gad Quartet

Henrik Gad Quartet spelar straight ahead jazz i 60-tals anda med fokus på de gamla legendernas musik. Detta blandas med egna kompositioner skrivna i samma anda. Med en smittande energi, lekfullhet samt ett enormt sväng lämnar vi ingen i publiken oberörd!

Vi i HGQ känner varandra mycket väl och har spelat med varandra i många olika konstellationer samt gått på musikhögskolan i Göteborg tillsammans. Vi har alltid roligt när vi spelar vilket också syns på scenen! Vi strävar efter att ge publiken en fantastisk jazzupplevelse med massa energi, glädje och sväng!!

Bandmedlemmar och instrument:

Henrik Gad – alt och tenorsaxofon
Jon-Erik Björänge – trummor
Simon Westman – piano
Mattias Grönroos – bas

© 2020 Simon Westman. Proudly created with Wix.com

Fotografer: Magnus Bergström, Calle Wärnelöv

  • Facebook
  • Instagram